Over mij

Leven onder de Spaanse zon !

Zoals zovele mensen had ik zelf ook een grote droom “een vakantiehuis in Spanje”

  • Maar waar ga je beginnen?  Op de Spaanse websites staan geen adressen en ik kom dezelfde woning bij meerdere makelaars tegen ?
  • Wat zoek je  ?
  • Waar wil je je vestigen?
  • Wie help je daar mee ?
  • Ik wil vooraf weten welke kosten erbij komen en niet voor verrassingen komen te staan en ga zo maar door.

Als leek zie je vaak door de bomen het bos niet meer maar,

!!! Ik heb de oplossing !!!!

In 2016 heb ik zelf onze droomwoning gevonden en het hele aankoop proces mee kunnen maken.  Door mijn ervaring in Nederland als aan- en verkoopmakelaar ben ik ook steeds bezig de markt te verkennen in Spanje en alle mogelijkheden gaan bekijken om Nederlanders te kunnen begeleiden bij de aankoop van hun droomwoning.

Na een lange zoektocht naar een betrouwbare partner in Spanje kan ik jullie zeggen dat ik er nu klaar voor ben om jullie van A t/m Z te begeleiden en te ont zorgen.

Nu ben ik nog woonachtig in Nederland maar vaak in Spanje te vinden en binnen niet al te lange tijd ga ik me ook permanent vestigen in Spanje. Onze vakantiewoning wordt dan ook echt onze vaste stek.

Alle voorkomende situaties heb ik in de afgelopen jaren al meegemaakt of uitgezocht en kan jullie dus goed adviseren.

Ik richt me op dit moment voornamelijk op nieuwbouw projecten in de Costa Blanca maar door de samenwerking met een Spaans makelaarskantoor kunnen we praktisch in de hele Costa Blanca voor nieuwbouw en bestaande bouw u begeleiden.

Ontwerp zonder titel (3)

Werkwijze

Hoe werkt zo iets?

We hebben eerst een gratis en vrijblijvend kennismaking/intake gesprek.

Ik inventariseer jullie woonwensen, maar we bespreken ook wat jullie verwachten van jullie droomwoning en de omgeving, willen jullie de woning zelf gaan gebruiken voor vakantie of gaan jullie de woning ook deels verhuren etc.  Daarna zal ik alles vertellen over de werkwijze van kijken, bezichtigen en aankopen, dit is echt heel anders als in Nederland.

Kortom een goed gesprek met voor mij veel huiswerk.

Als ik zelf denk dat ik jullie niet kan helpen omdat het niet past binnen mijn werkgebied en ik de opdracht niet kan waarmaken zal ik dat ook zeker zeggen. Dan scheiden onze wegen en daarmee klaar.

Als we het na het intakegesprek eens geworden zijn ga ik aan het werk voor jullie.

Ik ga op zoek naar mogelijke pareltjes en zal jullie diverse links met panden toesturen om te kijken of is wat jullie zoeken.  Ook over de omgeving zal ik de nodige info geven om zo alles compleet te krijgen.

Op het moment dat jullie een aantal woningen online bekeken hebben en jullie willen ze ook live gaan bekijken, ga ik dit coördineren met mijn contacten in Spanje.

Ik zorg dat jullie met 1 Nederlands sprekende makelaar naar alle huizen gaan kijken zodat jullie in je eigen taal alle mogelijke vragen kunnen stellen.

Vervolgens geven jullie mij de terugkoppeling en ik ga alles verder begeleiden.  Is het niet wat jullie zoeken dan moeten we de woonwensen aanpassen en wellicht ook het zoekgebied. Zo komen we telkens verder bij jullie droomwoning…………..

 

Als ik straks permanent in Spanje woon, zal ik dit traject natuurlijk ook gaan uitbreiden door ook in Spanje ter plaatse te helpen maar dan zal het intake gesprek online of telefonisch gebeuren.

 

Tot ziens onder de Spaanse Zon