Wat is er te doen?

In deze blog zal ik een aantal vragen die ik van jullie heb gekregen gaan beantwoorden.

De meeste vragen die ik krijg gaan over “Wat is er zo allemaal te doen”.

Natuurlijk genieten we van de zon en het heerlijke weer. Thuis aan het zwembad of heerlijk op het strand maar natuurlijk is er nog veel meer te doen.

Een van de dingen die ik zelf heel erg graag doe is een lokale markt bezoeken. Elke dag is er wel een markt in een van de dorpjes of de grotere markten in het weekend.

De markt in Almoradi met een groot assortiment aan groente en fruit is echt een lokale markt, weinig toeristen en dus veel Spanjaarden.

De zondag markt bij Guadamar de Lemon Tree Market of de Zocco Market daar en tegen is een samenkomst van vele toeristen maar zeker ook de moeite waard om te gaan bekijken.

Om een idee te geven van de Lemon Tree Market, daar staan zo’n 500 kramen met een zeer uitgebreid assortiment aan seizoen groenten en fruit. Verse olijven en heerlijke kazen en zalige ham maar ook veel kleding, tassen en andere zaken.

Ga je liever naar een winkelcentrum is dat ook heel leuk.

Zenia Boulevard aan de prachtige kust van Orihuela is het nieuwste en grootste winkelcentrum in de regio Alicante. Het beschikt over 150 winkels, een heleboel restaurants, bars en een casino.
Ook vind je hier Alcampo, een gigantische supermarkt waar je werkelijk alles kunt kopen. Van lucifers tot een wasmachine alles is te koop!  Het winkelcentrum La Zenia is gebouwd als een stadscentrum met lanen met winkels, veel zitjes, een plein met een fontein en verschillende bars en cafés om je vermoeide benen te laten rusten. Op de eerste verdieping vind je ook nog diverse restaurants en bars dus voor iedereen is er genoeg te doen.

Ga je liever naar een kleiner centrum dan is Habaneras Shopping center is gelegen in Torrevieja een goed alternatief.  Ook een winkelcentrum in de openlucht maar vele malen kleiner.

 En niet te vergeten de diverse stranden die je kan bezoeken. Mijn favoriet is La Mata Beach. Dit is mooi en breed stand van goudkleurig en fijn zand. Het water van de Middellandse zee is met name in de zomer lekker warm en rustig. Perfect voor een dagje uitwaaien op het strand dus. Ook kun je hier een gezellige wandeling maken door de bijgelegen duinen, of natuurlijk van een drankje en een hapje genieten van de bijbehorende restaurants en cafés.

Een uitstapje naar de plaats Elche is ook zeker een aanrader.  Mooie oude binnenstad met een mooi centrum en zeker bijzonder is de prachtige Palmentuin.

Palmentuin van Elche Deze bijzonder fraai aangelegde tuin met ongeveer 300.000 palmen staat onder de Spanjaarden bekend als Jardín El Huerto del Cura en vormt een lust voor het oog. De tuin staat sinds 2000 ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Hier zul je diverse dadelpalmen en andere palmensoorten tegenkomen die soms wel 30 meter hoog zijn. Verder vind je in de tuinen onder andere cactussen, agaven, granaatappelbomen en vijgenbomen. In het najaar worden de trossen dadels geoogst en worden deze bewerkt tot producten als jam, wijn en likeur. In de winkel aan het begin van de tuin kun je een aantal van deze producten kopen

Dit zijn slechts enkele uitstapjes die leuk zijn om te doen. Natuurlijk is alles geheel afhankelijk van je gezelschap.

Er zijn veel waterparken in de omgeving wat voor jonge gezinnen zeker een aanrader is of het Rio Elche safaripark. Kortom voor iedereen is er genoeg te doen.

Volgende keer zal ik wat meer ingaan op de restaurantjes dat is ook een vraag die jullie stelde.

Komende week ga ik weer even naar Spanje toe dus zal ik zeker een nieuw adresje bezoeken die hopelijk bij het lijstje aanraders kan komen.

Tot snel!

Bekijk hier het actuele woning aanbod of neem contact met mij op

Bekijk hier het actuele woning aanbod

Neem contact met mij op