Vervolg stappenplan woning kopen in Spanje

Vandaag Selectie van woningen en Woningen bekijken op locatie!

Selectie van woningen

Alles begint met de eerste oriëntatie. Belangrijk daarbij is om eerst te bepalen in welke regio/streek of stad je een huis of appartement zou willen kopen en daarna binnen die regio op zoek gaan naar jouw droomwoning.

En dus niet andersom. Veel mensen doen dat in eerste instantie wel. Ze gaan online op zoek naar een huis wat ze mooi vinden van de foto’s, zonder een goed beeld te hebben van de omgeving.

Het landschap, de omgeving, infrastructuur en voorzieningen bepalen het beeld en zijn blijvend. Daar kan je niets aan veranderen. Ga dus eerst op zoek naar de regio/streek/stad die je aanspreekt en neem dat als uitgangspunt.

Je kan een prachtig huis vinden maar als de omgeving je niet aanspreekt ga je daar niet gelukkig worden. Begin daarom bij je oriëntatie altijd met het bepalen van de regio.

Locatie, locatie en nog eens locatie (tot nu toe eigenlijk hetzelfde als in Nederland he. Alleen rij je dan even langs de woning om te kijken of de ligging je wel bevalt!).

Natuurlijk is dat erg lastig om te bepalen als je er nog nooit bent geweest maar uiteraard kan ik je helpen door meer over de regio te vertellen maar ook door middel van foto’s van de omgeving en de bezienswaardigheden.  Wil je het eerst zelf ervaren adviseer ik je een kennismakingsreis met mij te plannen.

We gaan dan gezamenlijk sfeerproeven. Je kan samen met mij op pad gaan. Ik kan alles van A tm Z regelen maar je kunt ook gebruik maken van deeldiensten.

We kunnen de vlucht regelen, autohuur, bezienswaardigheden in de regio, een hapjes gaan eten (dat is echt proeven he!) we kunnen bezichtigingen regelen als blijkt dat jullie daar toch al aan toe zijn. Noem het maar op!

Omdat ik beschik over een groot netwerk is het voor mij makkelijk te regelen en kunnen we ons programma snel aanpassen als blijkt dat het nodig is.

Woningen bekijken op locatie

Zodra we weten welk budget en welke locatie het moet worden is het fijn dat we de wensen zo duidelijk mogelijk van jullie doorkrijgen om zo goed te kunnen gaan zoeken. Ik weet uit ervaring dat het erg verwarrend is om zelf op zoek te gaan. In Spanje is er geen Funda waar alle panden die te koop staan opstaan. Veel woningen worden aangeboden of diverse websites en dat zijn dan ook veelal de websites van de lokale makelaars. Maar die moet je dan wel eerst kunnen vinden.

Daarom help ik jullie graag met deze zoektocht. Ik zet deze zoekopdracht uit bij andere makelaars en zo heb je uiteindelijk keuze uit meerdere mogelijk geschikte woningen en is de kans ook veel groter om je droomwoning te vinden.

Ik zorg voor zo veel mogelijk informatie, foto’s, plattegronden, filmpjes, info van de omgeving etc. en zet deze op een lijst welke jullie eerst samen doorlopen.

Daar zullen wellicht woningen afvallen en weer nieuwe aan toevoegt worden om zo een goede basis te hebben van welke panden je wil gaan bezichtigen.

Ik maak een voorstel hoe we de dagen gaan invullen en na goedkeuring van jullie plannen we alle afspraken in en gaan we samen op stap.

Tijdens de bezichtigingen krijg je nog beter een indruk van de woning maar ook de omgeving natuurlijk.

Dit kunnen we ook weer in arrangement vorm doen d.m.v. een bezichtigingsreis waarbij ik alles voor jullie regel. Maar ben je in die periode op vakantie in de buurt kunnen we ook alleen de afspraken en de bezichtigingen regelen.

Daarna gaan jullie uiteraard zelf eerst overleggen maar ga ik ook samen met jullie kijken wat jullie bevindingen zijn. Wellicht zijn er tijdens de bezichtigingen nieuwe belangrijke woonwensen bijgekomen of zeggen jullie we passen onze woonwensen aan. Alles is bespreekbaar.

Kortom ik wil jullie volledig ontzorgen om zo “Onbezorgd te kunnen kopen “.

Heb je vragen bel, mail of app me dan gerust. We gaan de volgende blog verder met o.a. Nie-nummer en uiteraard andere zaken die erbij komen kijken als je een woning gaat kopen in Spanje.

Bekijk hier het actuele woning aanbod of neem contact met mij op

Bekijk hier het actuele woning aanbod

Neem contact met mij op