Vakantietijd!

Nu veel mensen op vakantie zijn ( veelal naar het zonnige zuiden ) en nu ook in Nederland de temperaturen op blijven lopen kunnen we met recht zeggen dat de zomer van 2022 nu al als de warmste in de boeken gaat.

Als het zo blijft hoef je niet te verhuizen hoor ik dan wel eens van andere. Het zal in Nederland ook steeds warmer worden.

Nou het is natuurlijk niet alleen de temperatuur wat voor ons de doorslag heeft gegeven om te gaan emigreren maar zeker ook het rustige tempo van de Spanjaarden.

We zullen er natuurlijk ook wel aan moeten wennen als je een afspraak maakt met iemand om iets te komen doen en die komt een uur later als dat je afspreekt maar ook daar zullen wij ons in aan moeten passen.

Wat maakt nu eigenlijk dat je een beslissing neem om een tweede huis in Spanje te kopen of zelfs te emigreren.

Laten we stap voor stap doen dus eerst maar eens een tweede huis kopen, dan kan je later kijken of je echt wil emigreren!

Wij hebben ondertussen al ruim 7 jaar ons tweede woning in Spanje en we kunnen niet wachten om ons volledig te gaan vestigen in Spanje.

Wat overigens niet zo veel mensen doen, naarmate de mensen ouder ( dan hebben we het over Nederlandse mensen)  worden zijn ze vaak in de winterperiode in Spanje en in zomer terug naar Nederland.  De kinderen en de kleinkinderen maken dan in de zomer vaak dankbaar gebruik van het huis of het appartement van opa en oma en vooral de feestdagen willen ze dan weer gezamenlijk in Nederland doorbrengen.

Aangezien de vliegtickets nog steeds erg goedkoop zijn en het ook maar een kleine 2,5 uur vliegen is, is dit natuurlijk ook goed te doen.

Een andere optie is natuurlijk je vakantiewoning in Spanje te verhuren als je er zelf niet bent. Voor veel mensen ook een optie maar voor je zoiets ga doen moet je altijd wel een vergunning aanvragen voor de verhuur.  Anders krijgen we de ik vertrek verhalen. Die o zo leuk om op TV naar te kijken zijn maar waar je zelf niet in wil zitten !

Voor ons lijkt het logisch dat als je een erkend bedrijf je woning laat verhuren alles geregeld is maar ook in dit geval is de wetgeving echt anders dan in Nederland. Ook hier is het verstandig je goed te laten begeleiden en adviseren en daar helpen we jullie graag bij natuurlijk.

Dit is slechts een van de dingen waar we graag meehelpen, om te weten wat we eigenlijk allemaal kunnen doen voor jullie gaan we informatie avonden organiseren over het kopen van een 2e woning in Spanje.

Komende week hebben we de eerste informatie avond en daar gaan we de kennismakingsreizen en bezichtigingsreizen ook in toelichten. De volgende blog zal ik daar uiteraard mee over vertellen.

Overigens is het altijd wel zo dat als mensen terugkomen van vakantie hun vakantiegevoel graag lang vast willen houden en zo gaan nadenken over de mogelijkheden. We gaan het vast weer druk krijgen na deze periode !

Tot snel …………………

Bekijk hier het actuele woning aanbod of neem contact met mij op

Bekijk hier het actuele woning aanbod

Neem contact met mij op