Onbezorgd kopen in spanje

Leuk dat jullie mij gevonden hebben !  Vandaag de 1e blog van Onbezorgd Kopen in Spanje!  

Ik ben ruim 25 jaar actief in de makelaardij maar dan in Nederland en sinds 2016 trotse bezitter van een droomwoning in Spanje ( als vakantie woning ).

Vanuit mijn vak ben ik erg geïnteresseerd in woningen en zo ook in Spanje natuurlijk.  In de loop der jaren heb ik de woningmarkt in Spanje zien veranderen en ook van vele mensen gehoord dat ze niet weten hoe ze een aankoop moeten aanpakken omdat de regel en wetgeving zo anders is als in hun eigen land of omdat ze de taal niet beheersen.

Deze signalen brachten mij op het idee om landgenoten te gaan begeleiden in de Spaanse woningmarkt.  Dus ben ik bij diverse makelaarskantoren gaan praten om de juiste contacten te leggen en zo van hun netwerk gebruik te maken.

Er zijn zoveel andere regels in Spanje een woning staat bijna altijd bij meerdere makelaars te koop, iets wat wij in Nederland niet kennen. Er is op dit moment erg veel nieuwbouw daarom wil ik me eerst gaan richten op nieuwbouw projecten.  Dit zijn woningen of appartementen zowel in kleine aantallen als grotere projecten maar ik wil ze allemaal van begin tot het eind meemaken.

Als wij in Nederland een nieuwbouw woning gaan kopen, kopen we eerst de grond aan en gaan we daarna in termijnen de aannemer betalen. Nou dat is in Spanje anders.  Zodra de aanbetaling voor de reservering gedaan is gaan de bouwtermijnen in ( = per aannemer verschillend ) en als de woning sleutel klaar is ga je naar de notaris en koop je in 1 x alles aan !!!!

In Spanje zal in ieder project 1 of meerdere Showhouses te zien zijn. Een modelwoning die volledig is ingericht is  de verlichting, de meubels  tot aan een  wasmachine, vrijwel alles is mogelijk. Op deze manier krijg je een heel goed beeld hoe je eventuele droomwoning er uit komt te zien.

Door de corona zijn de te bezoeken woningen ook alleen op afspraak te bekijken maar dat regelen we uiteraard graag voor jullie.

Afgelopen jaar ben ik bij meerdere nieuwbouw projecten in oa Benijofar en Dolores gaan kijken. Als je dan 6 weken later terugkom is het zo leuk om te vorderingen te zien.  Als je zoals het in Nederland werkt alleen een woning koopt vanuit een plaatje kan je vaak gaan kijken en heb je een goed beeld maar als je huis in Spanje staat is dat iets lastiger ! Ik offer me graag op of  samen  met  je te gaan kijken.

Alles uitzoeken van keuken en badkamer, de vloerafwerking, de wandafwerking, de tuin een eventueel zwembad noem het maar op.  Alles kan je naar eigen keuze regelen.

Maar waar let je op als je een vakantie woning zoekt ? In het huis kan je alles maken, veranderen of aanpassen ( wel zonde als het nieuwbouw is, dus beter in 1 x goed regelen) maar de locatie vd woning is het allerbelangrijkste. Locatie, locatie en nog eens locatie !

Wil je dicht bij de restaurantjes zitten, wil je op loopafstand van de winkels zitten, wil je veel privacy of wil je in een hechte gemeenschap zitten.  Allemaal belangrijke punten die wij vooraf voor je bekijken. Ben je geïnteresseerd geraakt en heb je een wensenlijst bel, mail of app me en we gaan kijken of ik je kan helpen.  Tot die tijd blijf ik pareltjes zoeken en ga ik vooral veel terrasjes pakken, restaurantjes uitproberen, markten bezoeken en snuffelen in leuke Spaanse winkeltjes om ook daar alles over te kunnen vertellen en natuurlijk zelf te genieten onder de Spaanse zon !  

Bekijk hier het actuele woning aanbod of neem contact met mij op

Bekijk hier het actuele woning aanbod

Neem contact met mij op