Lekker op stap aan de Costa Blanca Zuid

Een veel gestelde vraag van veel mensen is wat kan je daar in Spanje allemaal doen behalve naar het strand gaan en op het terras zitten ?

Nou dat is nog heel veel hoor.

Afhankelijk van de interesses van iemand is er een scala aan mogelijkheden.  Ik zal er een aantal toelichten:

Palmbomen park in Elche. De tuin met ongeveer 300.000 palmen staat onder de Spanjaarden bekend als Jardín El Huerto del Cura en vormt een lust voor het oog dankzij de kunstzinnig vormgeving. In de Palmentuin van Elche zul je diverse dadelpalmen en andere palmensoorten tegenkomen die soms wel 30 meter hoog zijn. Verder vind je in de tuinen onder andere cactussen, agaven, granaatappelbomen en vijgenbomen. In het najaar worden de trossen dadels geoogst en worden deze bewerkt tot producten als jam, wijn en likeur.

Wijnproeverijen in de regio ( diverse mogelijkheden)

Zoutmeren in Torrevieja bezoeken De 2 zoutmeren zijn de grootste van Europa. Eén meer is roze en het andere meer is groen van kleur. Officieel is het niet toegestaan om deze meren te betreden maar bij het roze meer zijn er een aantal plekken waar het zou kunnen. Echt zwemmen is er moeilijk, maar als u in Torrevieja op vakantie bent dan is zeker leuk om er naartoe te gaan en mooie foto’s te maken. Vanaf de boulevard van Torrevieja (bij de houten marktkraampjes) rijdt een treintje richting de zoutmeren. U kunt dan niet het water in maar u komt er wel heel dichtbij. Ook is er een grote zoutberg waar u op kunt lopen. Het is een leuk uitstapje en bij de zoutbergen kunt u mooie en leuke foto’s maken.

Dagtripje naar Santa Pola ( via zoutmeren en grote populatie flamingo’s) met oa de vuurtoren van Santa Pola is een prachtige plek met een fantastisch uitzicht over de hele Costa Blanca en de Middellandse Zee. Het is aan te raden om er te komen via het bewegwijzerde pad dat ook door een zeer pittoreske omgeving loopt en wanneer je de vuurtoren bereikt, loop je de moderne loopbrug die je dichter bij de klif brengt.

Vanuit Santa Pola kun je met de watertaxi naar het eiland Tabarca. Duurt ongeveer 15 minuten. Je kunt het kleine dorpje bezoeken, met leuke restaurantjes en terrasjes. Als je van de natuur wilt genieten kun je de andere kant van het eiland bezoeken. Je loopt dan door een prachtig beschermd natuurgebied met mooi rondom uitzicht op het eiland. In het hoogseizoen zijn er op het strand ligbedden en parasols te huur.

Een van de vele weekmarkten bezoeken.  Er zijn meerdere grote markten ook in het weekend

Meer dan 20 golfbanen in de regio

Meerdere Minigolf banen  voor het hele gezin

Rio Safari Elche  Kleine dierentuin maar mooi opgezet met waterpretpark

Marokaanse theetuin in Crevillente ( Carmen del Campillo)  mooie sfeervolle plek met een schitterende tuin.

Wijnproeverijen in de regio ( diverse mogelijkheden)

Waterparken rondom Torrevieja

Ook leuk om eens mee te maken de Tapasroute die in vele dorpen 1 x per jaar gehouden kan worden. Je gaat van restaurant naar restaurant en krijgt overal een tapas en een biertje zo proef je overal wat en zal het zeker smaken !

Dit zijn slechts een aantal mogelijkheden die ik jullie graag wil meegeven maar er zijn natuurlijk nog legio andere opties.

Tot de volgende keer !

Bekijk hier het actuele woning aanbod of neem contact met mij op

Bekijk hier het actuele woning aanbod

Neem contact met mij op