De voordelen van het kopen van nieuwbouw !

Wanneer u op zoek bent naar een woning in Spanje is het belangrijk af te wegen wat u precies zoekt. Daarbij zijn natuurlijk de voor- en nadelen van verschillende mogelijkheden erg van belang. Eén van de belangrijke keuzes die gemaakt zal moeten worden is of u een bestaande woning zoekt of juist een nieuwbouwwoning in Spanje wilt kopen.

Koop je een bestaande woning in Spanje, dan is de woning vaak al wat ouder en soms zelfs gedateerd. Daarbij komt dat tot 15 jaar geleden de kwaliteit van woningen in Spanje een stuk lager was, vooral omdat er een grote vraag was naar woningen. De afgelopen 15 jaar is er vooral op het gebied van kwaliteit en isolatie een revolutie geweest. Het is natuurlijk best mogelijk dat een oudere woning zijn charme heeft, maar weegt het ook op tegen de talrijke voordelen van een prachtige nieuwbouwwoning aan de Spaanse kust?

Wanneer je kiest voor een nieuwbouwwoning of –appartement, weet je zeker dat je een zorgeloze tijd tegemoet gaat. Alles is immers splinternieuw en werkt zoals het hoort. En gaat er toch iets mis, dan kan je rekenen op garantie. Tevens zijn er geen onderhoudswerken of verbouwingen waar je direct aan moet beginnen.

Een nieuwbouwwoning is van hogere kwaliteit

Zoals al aangegeven is er de afgelopen 15 jaar veel veranderd in de wijze van bouwen in Spanje. Door de vastgoedcrisis zijn bouwers bewust geworden dat niet simpelweg alles meer te verkopen is. Men is zich beter gaan inleven in wat de klant zoekt en daarmee is de kwaliteit enorm verbeterd ten opzichte van zo’n 20 jaar geleden. Niet alleen qua materiaal en constructie is een grote verbetering zichtbaar. De kwaliteit heeft ook invloed op het energieverbruik; waar tot 20 jaar geleden vaak zelfs enkele beglazing werd gebruikt zien we nu zeer goede dubbele beglazing met aluminium kozijnen. Bouwkwaliteit en bouwmaterialen zijn veel beter dan in de voorgaande jaren.

Een nieuwbouwwoning in Spanje is veel energiezuiniger

Als je een auto of een nieuwe wasmachine koopt verwacht je dat ze energiezuinig zijn. Waarom zou je daar dan geen rekening mee houden bij de aankoop van een vakantiehuis of een appartement in Spanje? Op dat terrein is er de voorbije jaren een forse vooruitgang geboekt en maken de bouwers gebruik van duurzame energie voor een deel van hun stroomvoorziening. Koop je vastgoed dat in de jaren negentig of eerder gebouwd werd, dan zal het energieverbruik beslist een stuk hoger liggen.

Luxe complexen met veel voorzieningen

Als u in een residentie koopt, profiteert u vaak van de goed onderhouden, mooi ingerichte gemeenschappelijke ruimten met stijlvolle zwembaden en ontspanningsgebieden. Een indoor spa met sauna, verwarmd zwembad en jacuzzi zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Ook een kleine sportfaciliteit en kinderspeeltuin op het complex zien we steeds vaker. Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden, waarbij we goed luisteren naar uw wensen. Als u dus een zwembad meer dan voldoende vindt kunnen we de luxere complexen links laten liggen. U wilt immers niet betalen voor faciliteiten die u niet zult gaan gebruiken.

De tegenwoordige nieuwbouwprojecten bevinden zich vaak op de beste locaties. Juist doordat de klant die een woning in Spanje koopt anno 2024 vaak heel goed weet wat hij zoekt zullen de projectontwikkelaars zich moeten onderscheiden. Projecten zijn vaak goed ingedeeld met veel privacy en nieuwbouwwoningen zijn stijlvol en doordacht ontworpen. Hierbij wordt vaak gebruik van natuurlijke lichtinval en prachtig zicht door de grote raampartijen.

Mogelijkheid zelf materialen te kiezen

Als u vanuit tekening koopt heeft u bij veel nieuwbouwprojecten de mogelijkheid zelf mee te beslissen in de gebruikte materialen. Vloer- en wandtegels, aanrechtbladen, inbouwapparatuur, gebruikte kleuren etc. zijn veelal te kiezen uit een aantal varianten. Hierdoor kunt u uw woning personaliseren en er vanaf de start uw eigen stijl aan geven.

Ook is het in de nieuwbouw woningen tegenwoordig mogelijk om ook een meubelpakket aan te schaffen. U kiest alles zelf uit en na de oplevering zal alles netjes afgeleverd worden.

Dit kan met de meubels, maar ook met servies, bestek etc.

Geen zoektochten meer u heeft direct vakantie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Garantie en onderhoudskosten bij aankoop van een nieuwbouwwoning

Het kopen van een nieuwbouwwoning in Spanje biedt nog een belangrijk voordeel: U koopt een woning met garantie. Daarbij is er sprake van 1 jaar garantie op de woning m.b.t. materiaal en gebreken. De projectontwikkelaars zijn ook verplicht een garantie van 10 jaar te geven op de constructie van de woning.

Qua onderhoudskosten zult u de eerste jaren ook zeker een voordeel hebben. Immers; u koopt een nieuwe woning dus alle materialen zijn nieuw en hebben nog geen slijtage. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de boiler, elektrische apparaten, maar zeker ook aan kozijnen en schuivende ramen/deuren. Doordat wij ook adviseren op gebied van renovatiewerkzaamheden bij bestaande (oudere) woningen weten wij dat deze kosten aanzienlijk op kunnen lopen. Met weinig of geen onderhoud tijdens uw eigenaarschap en goed potentieel voor eventuele toekomstige verkoop, maakt het kopen van nieuwbouw een verstandige investering.

Het kopen bij een goede makelaar en van een gerenommeerde bouwer moet tot een probleemloos en eenvoudig aankoopproces leiden. Wij zorgen er bij aankoop van een nieuwbouwwoning uiteraard voor dat uw geld gewaarborgd wordt door middel van bankgaranties.

Zoekt u een leuke nieuwbouw woning of appartement, geef nu uw wensen door en we zoeken iets op maat. En natuurlijk mag u van mij verwachten dat ik tijdens de bouw het hele proces voor u zal volgen!

Tot snel!

Bekijk hier het actuele woning aanbod of neem contact met mij op

Bekijk hier het actuele woning aanbod

Neem contact met mij op