Costa Blanca Zuid !

Ik heb al eerder in een blog verteld waarom ik zelf in de Costa Blanca Zuid terecht ben gekomen maar steeds vaker hoor ik via via verhalen van mensen die een 2e woning hebben gekocht of gaan overwinteren of emigreren en dat is vrijwel altijd rondom Alicante.

Voor de meeste mensen is het mooie weer toch zeker een van de belangrijkste redenen waarom mensen een tweede woning kopen of gaan emigreren of overwinteren.

Het is dan ook niet zo heel gek dat Alicante officieel is uitgeroepen tot de zonnigste stad van Europa

Met maar liefst gemiddeld 349 uren zon per maand !

De stad Alicante staat bekend om haar prachtige Costa Blanca kustlijn met uitgestrekte openbare stranden voor de zon- en de watersport liefhebbers.

Ook is Alicante een prachtige stad met een kleurrijk oud centrum, een verscheidenheid aan goede restaurants en een bruisend nachtleven. Voor ieder wat wils dus !

De Costa Blanca heeft een mediterraan klimaat. Regen ziet men hier amper en de zon laat zich alle maanden flink zien. De milde droge winters en de aangenaam warme en droge zomers worden veroorzaakt door een mediterraan klimaat waarbij de Middellandse Zee in de winter een verwarmend effect heeft op de streek.

Dit wordt versterkt door de aanwezigheid van bergen en heuvels achter de Costa Blanca die de warmte van de zee vasthouden en de kou uit het binnenland tegenhouden in de winter.

Natuurlijk stijgen net als in Nederland ook in Spanje de prijzen van de bouwmaterialen, en op dit moment ook de grond! Maar desondanks dat zijn de huizen hier nog steeds een heel stuk goedkoper dan in Nederland. Waar u hier een vrijstaande woning met privé zwembad voor heeft, heeft u in Nederland niet eens een kleine geschakelde woning voor.  

U heeft hier al een ruim nieuwbouw 2 slaapkamer appartement helemaal gemeubileerd voor net iets meer dan 2 ton, met garage en zwembad! Vergelijk maar eens wat u daar voor heeft in Nederland. En dan zit u zeker niet 2 hoog 3 achter! U zit dichtbij zee, dichtbij winkels, restaurants en andere faciliteiten en dicht bij allerlei golfbanen in een mooie groene omgeving. 

Daarbij niet geheel onbelangrijk op max. een uur van het vliegveld Alicante! Ook in vergelijking met andere Spaanse regio´s, zeker in combinatie met bovengenoemde voordelen, is de Costa Blanca Zuid nog steeds erg goed betaalbaar.

Wat nog steeds veel mensen niet weten is dat de medische zorg vaak beter is dan in Nederland. Wel wordt er onderscheid gemaakt in algemene en particuliere zorg en dus ook ziekenhuizen. Echter zijn beide van een bijzonder hoog niveau. 

Veel ziekenhuizen in de regio Costa Blanca Zuid zijn internationaal georiënteerd. Spreekt de arts geen Engels, dan wordt er wel een tolk bij gehaald indien nodig. Daarbij zijn er bijzonder goede (en minder dure) internationale tandartsen, maar ook Nederlandstalige huisartsen, fysiotherapeuten, medisch pedicures enz.

Wat we ook weleens horen is dat de Costa Blanca, regio van de mensen met het grijs haar en dus voor gepensioneerden! Maar niets is minder waar. Ja natuurlijk zijn er in de winter meer gepensioneerden te vinden die hier heerlijk een aantal maanden komen overwinteren. Waar ook allerlei clubjes voor zijn, of dit nu om een petanque- (jeu-de-boules), klaverjas-, wandel-, fiets- of golf club gaat. Helaas voor de meeste werkende hebben ze daar (nog) geen tijd voor. Maar dat betekent niet dat hier niets te doen is voor kinderen, tieners, en/of jongere volwassenen. Zeker in de zomer maanden is er genoeg te doen voor kinderen, jongelui en sportievelingen naast genieten van het strand en bij het zwembad. 

Denkt u aan een zeer breed scala aan watersporten, outdoor activiteiten, paardrijden, waterparken en natuurlijk diverse clubs en disco´s. Daarnaast heb je skateparken, festivals, diverse grote en kleinere kermissen en concerten. Ook de “shopalholics“ in alle leeftijden kunnen hun hart ophalen, er zijn diverse zeer grote shoppingcentra s outlet centra en heel leuke markten (kleine lokale markten tot en met grote markten die meer op de toeristen gericht zijn!  

Maar ook voor cultuur, historie en het bezoeken van prachtige steden,  plaatsen, natuurfenomenen kunt u hier echt uw hart ophalen. Het is gewoon ene heel diverse omgeving!

Wij hebben wel eens een blog geplaats dat je hier nog dagmenu´s kunt eten van rond de 10 euro, er werd gereageerd dat dit niet waar kon zijn. Maar het is echt zo, het uiteten gaan en ook een drankje of koffietje doen op een terras is vele malen goedkoper dan in Nederland. Natuurlijk zijn er ook hippe duurdere restaurants hier, maar die moet je weten te vinden. 

Daarnaast zijn boodschappen (zeker op de markt met name groente en fruit) ook echt goedkoper. Maar ook het autorijden is goedkoper, auto in aanschaf, het onderhoud, wegenbelasting, verzekering en de brandstof allemaal goedkoper. 

Lokale belastingen zijn per regio verschillend maar ook deze belastingen zoals onroerend goed belasting zijn goedkoper dan in Nederland. In andere regio´s, bijvoorbeeld de Costa Blanca Noord zie je dat de prijzen vaak net iets hoger liggen. Niet alleen in de restaurants maar bijvoorbeeld ook in de (tuin)meubelwinkels.

Bent u ondertussen enthousiast bent geworden? Vraagt u zich af of dit iets voor u zou kunnen zijn, een huis of appartement aan de Costa Blanca Zuid? Neem dan eens contact met mij op.

We kunnen dan samen een bezichtigingsreis in plannen of wil je eerst de boel eens gaan verkennen een kennismakingsreis !  Laat het me gerust even weten.

Tot snel !

Bekijk hier het actuele woning aanbod of neem contact met mij op

Bekijk hier het actuele woning aanbod

Neem contact met mij op